Deadline to submit Abstracts is now extended until March 31, 2022

 

Event program

Find out what is happening and when
15th Meeting

June 4 it’s a combined day with 11th Congress of
World Society for Reconstructive Microsurgery

Welcome Cocktail. Terrace Grand Fiesta Americana Coral Beach

Time
Duration

Session/Theme/Topic

Speakers

Moderators

8:20-9:40
80 min

Face and Neck Reconstruction

Bohadan Pomahac
Samir Mardini

15 min

Complex Allotransplantation of Neck Organs

Adam Maciejewski

15 min

Management of Ischemia and its effects in Face Transplantation

Bohdan Pomahac

15 min

Current surgical Alternatives in Face Transplantation

Murat Topalan

15 min

Three-dimensional surgical planning in face transplantation

Samir Mardini

15 min

Decision Making in Face Transplantation – When to do facial transplantation and when not to do it

Laurent Lantieri

5 min

Discussion

11:30-12:50
80 min

Upper and Lower Extremity Reconstruction and Transplantation

Martin Iglesias
Scott Levin

12 min

From Auto transplantation to Allotransplantation

Scott Levin

12 min

Hand Transplanation vs Osseo-neuromuscular Prosthesis

Sassu Paolo

12 min

Results in Forearm Transplantation

Martin Iglesias

12 min

W Strategy of Degloved Hand Amputation

Woo Sang-hyun

12 min

Military upper extremity transplantation

Mohit Sharma

12 min

Surgical considerations in lower extremity transplantation

Pedro Cavadas

8 min

Discussion

13:50–15:00
70 min

A Perspective on the Future of VCA

Vijay Gorantla
Eduardo Rodríguez

15 min

Beyond VCA

Vijay Gorantla

15 min

Future perspectives in abdominal wall transplantation

Ricardo Cipriani

15 min

Multiple Vascularized Composite Allotransplantation

Eduardo Rodriguez

15 min

Other VCA allotransplantation (penis and uterus)

Curtis Cetrulo

10 min

Discussion

15th Meeting
Time
Duration

Session/Theme/Topic

Speakers

Moderators

7:45-8:00
15 min

Welcome to the Cancun Congress

Martin Iglesias

8:00-8:30
30 min

Presidential Address

Vijay Gorantla

8:30-9:00
30 min

Current Status of Organ Transplantation in Latin America Opportunities and Challenges [Plenary Lecture]

Rafael Reyes Acevedo

9:00-10:15
75 min

World Updates on VCA | (Session 1) [6 updates x 10 min each] + 15 min Q&A

Siba Haykal
Patrick Lassus

10:15-11:30
75 min

The Cutting Edge of VCA

15 min

Complex Combined VCA – Are We Ready?

Bruce Gelb

David Leonard
Aram Gazarian

15 min

Surgical Planning in Face Transplants – From Simulation to Execution

Samir Mardini

David Leonard
Aram Gazarian

15 min

The Sensitized VCA Recipient – Regimens and Risks

Bohdan Pomahac

David Leonard
Aram Gazarian

15 min

Surgical considerations in facial re-transplantation

Laurent Lantieri

David Leonard
Aram Gazarian

15 min

Q&A DISCUSSION

11:30-12:15
45 min

Lunch and Free Poster Presentations | ISVCA Business Meeting

12:15-13:30
75 min

Failures and Lessons Learned from Experience

15 min

Lower Limb Transplantation – Why Are We Not Doing More?

Pedro Cavadas

Ron Zuker
Frank Papay
Raul Granados

15 min

Graft Losses in Face Transplants – World Experience

Patrick Lassus

Ron Zuker
Frank Papay
Raul Granados

15 min

Graft Loss in Uterus Transplantation – The Mexico Experience

Humberto Baeza

Ron Zuker
Frank Papay
Raul Granados

15 min

Non-Adherence in Clinical VCA – The Challenge and the Cost

Hatem Amer

Ron Zuker
Frank Papay
Raul Granados

15 min

Q&A DISCUSSION

13:30-14:45
75 min

Oral Abstract Session I [10 abstracts x 6 minutes] + 15 min Q&A Discussion

Sudheer Ravuri
Jelena Janjic
Selene Santander

14:45-15:00
15 min

Coffee Break and Free Poster Presentations

15:00-16:15
75 min

Immune Challenges and Opportunities in VCA

15 min

Non-Invasive Immunomonitoring of Acute Rejection – Promise and Pitfalls

David Leonard

Hatem Amer
Rafael Reyes

15 min

Chronic Rejection – Do we have a Reliable Surrogate?

Jean Kanitakis

Hatem Amer
Rafael Reyes

15 min

Mesenchymal Stem Cell Immunomodulation in VCA – Preclinical Insights

Sudheer Ravuri

Hatem Amer
Rafael Reyes

15 min

Allospecific T Reg Immunomodulation in VCA – Current Progress

Gloria Soldeville

Hatem Amer
Rafael Reyes

15 min

Q&A DISCUSSION

16:15-17:15
60 min

Economics and Cost Analysis of VCA – The Crux of the Matter

10 min

Latin America

Josefina Alberu

Palmina Petruzzo
Simon Talbot
Juan S Wong

10 min

Europe

Emmanuel Morelon

Palmina Petruzzo
Simon Talbot
Juan S Wong

10 min

India

Mohit Sharma

Palmina Petruzzo
Simon Talbot
Juan S Wong

10 min

USA

Vijay Gorantla

Palmina Petruzzo
Simon Talbot
Juan S Wong

10 min

UK

Henk Giele

Palmina Petruzzo
Simon Talbot
Juan S Wong

10 min

Q&A DISCUSSION

17:15-18:30
75 min

World Updates on VCA | (Session 2) [6 updates x 10 min each] + 15 min Q&A

Vijay Gorantla
Mohit Sharma
Roberto Matabuena

18:30-19:00
30 min

Special Session: Max Dubernard: In Memoriam – The Legend of Lyon

Warren Breidenbach

15th Meeting
Time
Duration

Session/Theme/Topic

Speakers

Moderators

8:00-8:45
45 min

Progress Reports in VCA

15 min

Update from the IRHCTT

Palmina Petruzzo

Curtis Cetrulo
Emmanuel Morelon
Anneke Farias

15 min

Update from the Chauvet Psychosocial Assessment Group

Sheila Jowsey

Curtis Cetrulo
Emmanuel Morelon
Anneke Farias

15 min

Q&A DISCUSSION

8:45-10:00
75 min

Reconstructive Transplantation – Decisions and Dilemmas

15 min

Decision Making in High Bilateral Arm Transplants – The Lyon Experience

Aram Gazarian

Samir Mardini
Nilesh Satbhai
Miguel de la Parra

15 min

Patient Reported Outcomes in VCA – Why Don’t We Get It?

Simon Talbot

Samir Mardini
Nilesh Satbhai
Miguel de la Parra

15 min

Pediatric VCA – Are We There Yet?

Ronald Zuker

Samir Mardini
Nilesh Satbhai
Miguel de la Parra

15 min

Penile or Uterine Transplant for Transgender Reconstruction – Would I Do It?

Curtis Cetrulo

Samir Mardini
Nilesh Satbhai
Miguel de la Parra

15 min

Q&A DISCUSSION

10:00-10:45
45 min

Donation and Regulation in VCA

15 min

The UNOS – OPTN Mandate for VCA – Emerging Policy and Impact

Matthew Cooper

Josefina Alberú
Mara Medeiros

15 min

Donation in Latin America – Obstacles and Opportunities

Maria Matamoros

Josefina Alberú
Mara Medeiros

15 min

Q&A DISCUSSION

Q&A DISCUSSION

10:45-11:00
15 min

Coffee Break and Free Poster Presentations

11:00-12:00
60 min

Central and Latin American Experience in VCA

15 min

The Mexican Experience in Upper Extremity Transplantation

Martin Iglesias

Constanza Moreno
Juan Barret-España

15 min

The Colombian Experience in Tracheal Transplantation

Luis Tintinago

Constanza Moreno
Juan Barret-España

15 min

Abdominal Wall Transplantation – The Argentinian Experience

Gabriel Gondolesi

Constanza Moreno
Juan Barret-España

15 min

Q&A DISCUSSION

12:00-12:45
45 min

Lunch and Free Poster Presentations | ISVCA Council Meeting

12:45-13:45
60 min

Ethical Considerations in VCA

15 min

Ethical Import of Defining Success and Failure in VCA

Fay Bound-Alberti

Sheila Jowsey
Maria Matamoros

15 min

The Ethical Mandate for Collaboration in VCA

James Benedict

Sheila Jowsey
Maria Matamoros

15 min

Ethical Dilemmas in VCA – The Latin American Perspective

Guillermo Cantu

Sheila Jowsey
Maria Matamoros

15 min

Q&A DISCUSSION

13:45-14:45
60 min

Advances in VCA – The New Realm

15 min

Nanomedicine Strategies for VCA – The Emerging Frontier

Jelena Janjic

Rafael Reyes
Jean Kanitakis
Claudia Chavez

15 min

Biomaterials for Drug Delivery – Promise and Potential

Praveen Vemula

Rafael Reyes
Jean Kanitakis
Claudia Chavez

15 min

Tracheal Transplantation – How can we improve wider feasibility?

Siba Haykal

Rafael Reyes
Jean Kanitakis
Claudia Chavez

15 min

Q&A DISCUSSION

14:45-15:00
15 min

Coffee Break and Free Poster Presentations

15:00-16:15
75 min

Oral Abstract Session II [10 abstracts x 6 minutes] + 15 min Q&A Discussion

Mariana Mayorquin
Praveen Vemula

16:15-17:15
60 min

Special STAYLC Session – Working Towards Sustainable VCA in Latin America

15 min

Hand Transplantation in Colombia –Impediments to Implementation

Constanza Moreno

Luis Tintinago
Pedro Cavadas

15 min

Establishing a Uterus Transplant Program in Mexico

Luis Ruvalcaba

Luis Tintinago
Pedro Cavadas

15 min

Legal and Policy Concepts for VCA in Central America – The Mexico Experience

Juan Palomares

Luis Tintinago
Pedro Cavadas

15 min

Q&A DISCUSSION

17:15-17:45
30 min

Special Lecture: Xenotransplantation – Implications for VCA (30 min+QA)

Robert Montgomery

17:45-18:00
15 min

Closing Remarks | Closing Dinner on the Beach Grand Fiesta Americana

The Tlalpan Team

See all registration fees and join the ISVCA 2022
Abrir chat
X
X